Tre år av Doglyness: En resa av passion, syfte och tillväxt

Doglyness föddes med ett tydligt syfte: att avslöja den grundläggande kopplingen mellan människor, hundar och Moder Natur. Varje av våra produkter skapades med massor av kärlek, engagemang och passion. Skapandet och utvecklingen av vårt unika sortiment av naturlig hudvård för husdjur har varit ett kärleksarbete för varje medlem av Doglyness-teamet, och det betyder så mycket att det arbete vi brinner för också resonerar med andra. Och nu, officiellt, 3 år sedan lanseringen av varumärket, vill vi se tillbaka på det senaste året och lyfta fram alla fantastiska saker som Doglyness har uppnått.

Lipa Nutritive Line

Ett av de framstående resultaten vi har firat i år involverar introduktionen av Lipa Nutritive Collection. Inom vår groominggemenskap har förfrågningar konsekvent strömmat in om hur man reparerar allvarligt skadade pälsar. Denna förfrågan väckte vår beslutsamhet att skapa en produkt som kan återuppliva trasiga pälsar och underlätta regenerering, och så föddes Lipa Nutritive Collection.

Så, vad skiljer den här linjen åt? För det första står den som vårt mest koncentrerade erbjudande hittills. Vårt val av naturliga växtextrakt, som aloe vera och lindblomma, i detta schampo och balsam, ger ett lugnande och skyddande sköld för både huden och pälsen. Det är ett botemedel som hjälper till att minska irritation samtidigt som det infuserar pälsen med revitaliserande fukt. Men vi har gått ett steg längre för att formulera en lösning som också balanserar hudens pH och gör sig av med inflammation, vilket resulterar i den totala återställningen av både pälsen och huden.

doglyness natural dog shampoo

Lipa Nutritive Line

Sedan lanseringen har många trimmare i vår gemenskap integrerat Lipa i sina trimningsrutiner för att komplettera antingen Immortelle eller Oats, särskilt under underhållsveckor. En kund förklarade det så här: “Vi hade använt återupplivande schampo och balsam från Immortelle på vår pudel Boris sedan augusti 2022 och var mycket nöjda med resultaten eftersom han har en tjock päls som behöver mycket underhåll och uppmärksamhet. Sedan dess hade vi också låtit honom växa ut till continental och kände att han behövde lite mer näring. Enter Lipa! Med Lipa är hans päls ännu mjukare samtidigt som den behåller strukturen, och den klarar inslagningen varje vecka. Vi har hittat en bra balans mellan att använda Lipa under underhållsveckor och Immortelle under utställningsveckor och är överväldigade av resultaten. 100 av 5 stjärnor.”

Doglymat

En annan lucka vi identifierade var bristen på högkvalitativa, naturliga och effektiva trimmattor. Så, inspirerade av yogamattor, bestämde vi oss för att skapa en trimmatta som verkligen var banbrytande och skapade Doglymat.

Vårt mål var att skapa en trimmatta som var hållbar och skulle stå emot daglig slitage utan att tappa formen. Den behövde erbjuda en bekväm och stabil yta för hundar att stå på, samtidigt som den fäster stadigt på ytor för säkerhet under trimningen. Och vi skulle göra allt hållbart, med naturliga och miljövänliga material utan plast och giftiga ämnen.

Doglymat är tillverkad av etiskt källt, högkvalitativt naturgummi och kokosfiber, vilket inte bara är mjukt och hållbart utan också helt fritt från skadliga ämnen eller kemikalier. Dessutom är det en förnybar resurs, och kokospalmer är kända för sin minimala påverkan på mark-, vatten- och energiresurser.

Även om Doglymat bara funnits tillgänglig sedan förra månaden har den redan haft en inverkan genom att bli en finalist för Årets nya produkt 2023 på Pet Industry Federation Awards och fått fantastiska recensioner i våra kundtester. Trimaren Leonora T sa: "Helt halkfri, mycket mer slitstark än det märkesalternativet vi redan hade, och bäst av allt, tillverkad av naturliga, hållbara material."

Doglymat dog grooming mat

Doglymat: finns i Pawfect Pink och Minty Paws

Vinnare av Hållbarhetspriset från Pet Industry Federation

Nästan omedelbart efter att ha firat vårt andra årsdag fick vi de fantastiska nyheterna att Doglyness hade vunnit Hållbarhetspriset vid Pet Industry Federation Awards. Efter att ha nått finalen 2021 var det en otrolig prestation att ta hem priset förra året.

Även om vårt åtagande för hållbarhet alltid har varit av kärlek till hundar och planeten, hjälper erkännandet till att sprida medvetenhet och skapa en djupare påverkan. Vår grundare, Anka, kommenterade segern och sa: “Detta erkännande inspirerar andra varumärken och hela branschen, och visar dem att det är möjligt att erbjuda högkvalitativa naturprodukter med en låg påverkan på planeten.” Vi kan inte förändra hela branschen på egen hand, och plattformar som Pet Industry Federation Awards ger oss möjlighet att sprida budskapet om allt fantastiskt vi har gjort i förhoppningen att inspirera andra att också genomföra förändringar.

Pet Industry Federation Awards 2023

Efter att framgångsrikt ha tagit hem Hållbarhetspriset förra året och följt alla våra nya utvecklingar och lanseringar 2023 beslutade vi oss för att lämna in ansökningar för flera olika priskategorier i årets Pet Industry Federation Awards. Och vi är mycket glada över att kunna säga att vi har blivit nominerade som finalister för FYRA priser i år! Dessa inkluderar:

  • Nytt produktpris
  • Årets tillverkare
  • Årets onlineföretag
  • Hållbarhetspriset

Vinnarna kommer att tillkännages snart, men oavsett är vi fyllda av tacksamhet att vara finalister i dessa kategorier bland några otroligt innovativa varumärken inom djurvård. Det faktum att vi har fått dessa erkännanden bekräftar att arbetet vi gör här på Doglyness är uppskattat och att vi är på rätt väg. Håll utkik efter uppdateringar om resultaten!

Doglyness hållbarhetspris

Vår grundare Anka med PIF 2022 Hållbarhetspris

Nya distributörer!

Vi söker alltid andra distributörer med uppdrag att stödja Doglyness, vilket gör det möjligt för oss att öka räckvidden för våra produkter. Det är viktigt för oss att alla våra distributörer representerar varumärket med integritet och är hyper-anknutna till vad vi står för som varumärke, tillsammans med expertis och kunskap för att hjälpa våra kunder. Och vi är glada att meddela att vi i sommras skrev avtal med en ny distributör i Sverige, Liselotte Molander.

När Liselotte blev ägare till en pudel letade hon efter högkvalitativa groomingprodukter med rena ingredienslistor som dessutom var bra för miljön, eftersom hon tidigare hade haft svårt att hitta schampon utan otrevliga kemikalier. Hennes uppfödare rekommenderade Doglyness, och efter att hon köpte sin första flaska var hon fast. När hon sedan började visa sin hund på hundutställningar blev hon verkligen förvånad över att hon inte hittade Doglyness bland montrarna och kände sig manad att visa upp produkten själv genom att representera vårt varumärke på den svenska marknaden.

Vi är så glada att ha henne ombord och föra Doglyness till svenska  hundfrisörer och djurägare!

Ny Coat Therapy Line

Men det är inte allt. Vi är precis på väg att lansera ännu en fantastisk produktlinje - Coat Therapy Line. Denna nya linje är speciellt utformad för att fokusera på hårfollikelhälsa och förbättringar och riktar sig till hundar med ihållande skador eller kemiskt behandlade pälsar. Trimare kommer ofta till oss i förtvivlan, med många pälskunder som har fått sina pälsar förstörda av kemikaliebaserade produkter. Att vända på den skadan kan vara tufft, så vi har skapat något anpassat för dem.

Våra första produkter kommer att inkludera en Lightweight Repair Oil, som ersätter silikonerna som finns i de flesta köpta reparationsoljor. Istället använder vi 100% naturligt härledda ingredienser. Dessutom kommer vi att ha Complex Repair Mask, en högt koncentrerad mask som är dedikerad att reparera de mest trasiga och skadade pälsarna.

Att se fram emot År 4

Det är otroligt att tänka att vi redan går in i vårt fjärde år, men när vårt företag växer kommer vi fortsätta att anstränga oss för att driva gränserna för hundpälsvårdsbranschen och ser fram emot att skapa innovativa lösningar för djurvård under många år framöver.

Se till att följa oss på Instagram och gå med i vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om nya produkterbjudanden och få exklusiva rabattkoder skickade direkt till din inkorg.