Doglyness plastic free badge

Kampen mot förorening, en flaska i taget

Vi är avfallskrigare
Vårt modern samhälle har ett avfallsproblem, det är ingen hemlighet. Människor har vant sig vid engångsartiklar och slit-och-släng-kulturen som helhet. På Doglyness gillar vi inte det. Vi tror att vi kan - vi måste - göra bättre. Frågan är "hur"?

Vi tror att Moder Jord hela tiden har svaret. Naturen är mästare på återvinning och använder endast det som är nödvändigt, utan att slösa några av sina värdefulla resurser. Det finns mycket lärdom vi kan få från Naturen, om vi bara tar oss tid att lyssna.

På Doglyness har vi beslutat att följa Moder Jords exempel och kriga mot plastföroreningar. Vi förbjuder användning av plastmaterial vid produktion, förpackning, frakt och lagring av våra produkter. Som en del av vårt åtagande för att minska avfall, är vi stolta över att vara det första varumärket inom husdjursindustrin som använder patenterade veganbottle® , tillverkad av 100% nedbrytbara råmaterial.

Doglyness Veganbottles®
Doglyness bekämpar förorening av plastflaskor genom Veganbottles®: en hållbar förpackningsinnovation som inkluderar flaskan, kapseln och etiketten. De är tillverkade av 100% nedbrytbara råmaterial, tillverkade genom en komplex process där socker från sockerrör och växtkombinationer utvinns. Det bästa är att de inte har någon negativ miljöpåverkan eftersom de inte innehåller hårda oljeämnen. Här är de viktigaste fördelarna med att använda Veganbottles® för våra produkter:

  • 100% naturliga grödor som inte kräver stora mängder vatten eller åkermark.
  • Processen för att tillverka veganflaskor är enkel och har ingen negativ miljöpåverkan
  • Sockerrör används för att tillverka flaskor, krukor och lock.
  • Skapad av naturen och återgår till naturen efter användning

Veganbottles® följer EN13432-standarder eftersom de är tillverkade av biologiskt nedbrytbara råmaterial. Tyvärr kan samma sak inte sägas om traditionella plastflaskor. Det kan ta tusentals år för vanliga plastflaskor att brytas ned, vilket orsakar allvarliga miljöskador.

 

 

The Doglyness way

Vi gör saker "The Doglyness way"

Plastfri är bara en av de viktigaste aspekterna som definierar vårt unika sätt att göra saker på: läs mer om vår NO Nasties-åtagande, Organic&Vegan Certified, Cruelty-free promise och Made in the EU guarantee