Doglyness No Nasties pledge badge

Vi skickar farliga kemikalier i exil!

Det är dags att börja läsa den finstilta texten på etiketterna!
De flesta produkter för djurpäls är fyllda med giftiga kemikalier som ger din hunds päls omedelbar tillfredsställelse. Dessa produkter hjälper oss att rengöra hundens päls och göra den blank, studsig och mjuk, vilket gör att vi nöjer oss med dem. Men dessa kortsiktiga fördelar kommer med långsiktiga negativa effekter – från allergier, hormonobalans eller cancer.

Produkter som schampo, balsam och hårspray med hög koncentration av kemikalier kan irritera, röda och klia din hunds hud och göra den mottaglig för sjukdomar. Dessutom kommer det att göra pälsen torr och utan glans och fukt. Det är säkrare att använda naturliga djurschampon och undvika möjliga besök hos veterinären med dyra räkningar.

"Kemikalier förstör inte bara ditt husdjurs hud och hår utan också deras hälsa och våra händer. Hundens päls och hud reagerar alltid bättre på naturliga produkter som är kompatibla med deras grundläggande behov för ett långt, lyckligt och hälsosamt liv."
— ANKA HANA SLADOLJEV

Varför en "NO Nasties-utfästelse"?
Vi tror bestämt att investera i kvalitets- och ekologiska produkter för ditt husdjur innebär att investera i deras hälsa för att säkerställa välmående och välbefinnande. Det är därför vi har gjort en "NO Nasties-utfästelse" och skickar alla farliga kemikalier i exil.

Specifikt kan vi stolt säga att alla Doglyness-produkter är fria från några av de ingredienser som listas nedan, vilka istället är vanliga i de flesta kommersiella djurschampon och balsam och som kan visa sig vara skadliga på lång sikt.

Ethanolamine Compounds (MEA, DEA, TEA, and others)

Mineral oils

Parabens

Petrochemicals

Phenoxyethanol

Phthalates

Polyethylene glycols (PEG)

Propylene glycol (PPG)

Silicones

Sulfates (SLS/SLES)

Synthetic dyes

Triclosan