Doglyness ECOGEA Organic and Vegan badge

Vi tar våra certifieringar på allvar

Djurkosmetik - pälsvårdsprodukternas små hemligheter
När du väljer en pälsvårdsprodukt är det viktigt att kritiskt granska innehållsförteckningen. Tyvärr är husdjursindustrin fylld med kemikalier och ibland listas inte ens dessa "elaka" ingredienser på produkterna.

Konsumenter leds till att tro att de "naturliga" eller "ekologiska" produkter de köpt endast innehåller naturliga och minimalt bearbetade ingredienser. Tyvärr, på grund av brist på reglering inom skönhetsindustrin, kan tillverkare märka sina produkter som 'ekologiska' eller 'naturliga' även om de innehåller bearbetade, giftiga och kemiskt förstärkta ingredienser.

"Vi anser att detta är oerhört felaktigt och att hundtrimmare och djurälskare där ute förtjänar bättre: de förtjänar ärlighet och transparens i form av en oberoende, tredjepartsverifierad certifiering som de verkligen kan lita på."
— ANKA HANA SLADOLJEV

Doglyness är annorlunda, Doglyness är certifierat
Vi har gjort ett digert arbete och för det har vi erhållit officiella utmärkelser och certifiering från ett oberoende organ för våra produkter. Vi åtar oss att behålla full ansvarsskyldighet och transparens för alla ingredienser som används i våra kosmetiska formler.

Vi är ECOGEA-certifierade och stolta över det

Doglyness produkter är certifierade ekologiska och veganska enligt ECOGEA, ett oberoende certifieringsorgan bestående av experter från branschen och vetenskapen som följer strikta ekologiska riktlinjer och regler kring ingredienser och tillverkningsprocessen. Det du lägger på din hunds hud tränger direkt in i hans blodomlopp - varför skulle du inte välja ekologiska, certifierade produkter?

Det hållbara alternativet är att välja Doglyness naturliga produkter för absolut trygghet för ditt husdjur. Doglyness ekologiska produkter är giftfria, djurvänliga och framtagna med mycket aktiva, certifierade ekologiska ingredienser som ger effektiva resultat och lämnar din hunds hår och hud friskt, gnistrande och strålande.

Arbeta förebyggande med ditt husdjurs hälsa för att undvika dyra veterinärräkningar och säkerställ en högre livskvalitet för din fyrbenta vän.

Om ECOGEA
ECOGEA är institutet för kvalitet och innovation av naturliga och ekologiska produkter, ett oberoende certifieringsorgan bestående av experter från branschen och akademin. Som sådant sätter det höga standarder när det gäller att definiera vad "naturligt" och "ekologiskt" betyder. ECOGEA-standarden är en komplett samling strikta regler för certifiering av naturlig och ekologisk kosmetika, rengöringsprodukter och dofter. Endast de produkter som uppfyller alla kriterier kan tilldelas ECOGEA-logotypen. Därför kan konsumenter vara säkra på att produkter med ECOGEA-logotypen är produkter av hög kvalitet, verifierade i detalj av en tredje part.

För att klara ECOGEA-certifieringen måste en produkts ingredienser:

  • Vara av bevisat naturligt ursprung. Specifikt måste de fysiska och kemiska processerna vara miljövänliga. Produkten måste fokusera på att minska miljöpåverkan med hjälp av biologiskt nedbrytbara och låg ekotoksicitet förpackningar. Samtidigt som de bidrar till hållbarhetsstandarder.
  • Uppfylla regler för sammansättning: ett minimum av 95% naturliga ingredienser krävs. Minst 10% - 100% av bearbetade naturliga ingredienser från ekologisk jordbrukskälla (fysiskt och / eller kemiskt), beroende på produktkategori krävs. Mycket strikt begränsning av syntetiska tillsatser utan naturliga alternativ.

 

 

The Doglyness way

Vi gör saker "The Doglyness way"

Certifierat ekologiskt och veganskt är bara ett av de nyckelområden som definierar vår unika arbetsmetod: läs mer om vår NO Nasties-förpliktelse, Cruelty-free löfte, Plastic-free åtagande och Made in the EU garanti