Hållbarhet - på Doglyness sätt

Husdjursindustrin har alltid bidragit till globalt plastavfall, vilket kostar miljontals kronor per år.

Plastförpackningar används för hundmat och djurvårdsprodukter, leksaker, mat- / vattenskålar, grooming-produkter och mycket mer. Antalet hushåll som har husdjur fortsätter att öka, upp nästan 10% under de senaste tio åren. Eftersom den globala populationen fortsätter att öka exponentiellt, är det oundvikligt att antalet husdjur också kommer att öka. Vilket innebär ännu mer avfall. Det finns sätt som djurägare kan minska sina husdjurs miljöpåverkan. Ett av dem är att välja hållbara produkter!

Drömmen om hållbarhet började som en fantasi för vår grundare Anka Hana Sladoljev och är idag en central pelare i Doglyness mission. I sökandet efter naturliga, effektiva och miljövänliga husdjursprodukter blev det uppenbart att det fanns ett stort gap på marknaden. Då Anka inte hittade ett hund-och planetsäkert alternativ utan skadliga ingredienser, bestämde hon sig för att skapa ett själv!

De flesta hundschampon, balsam och spray förpackas i plastflaskor. De innehåller otäcka kemikalier som läcker ut i vårt vattensystem. Våra hundar är en del av vår familj och vi vill bara ha det bästa för dem, men det betyder inte att vi måste ha en negativ påverkan på vår planeten! Så vi skapar en våg av förändring och en rörelse för miljövänlig husdjursvård och visar hur vi gör det hållbarhet - på Doglyness sätt.

Hållbarhet inom husdjursvård Doglyness

Hållbarhet är kärnan i allt vi gör på Doglyness!

Doglyness mission

På Doglyness stödjer vi naturens välbefinnande, från de minsta trädplantorna till hundar och människor vi delar denna planeten med. Redan från början har vi sett det som vårt uppdrag att tillgodose våra nuvarande behov utan att kompromissa med möjligheten för framtida generationer att uppfylla sina egna behov. Det innebär att ingen del av våra processer bör skada miljön eller lämna en bestående påverkan, som gifter eller plaster. Vi tror på naturens välbefinnande och respekterar alla levande varelser. För oss går effektiva naturliga hundprodukter hand i hand med respekt för människor, djur och natur. Det finns inga kompromisser.

Hur vi lämnar ett tassavtryck på planeten

Vi vill inte bara passionerat minska miljöpåverkan från djursvårdsprodukter, vi vill också lämna ett 'paw'sitivt avtryck! Att minska avfall och giftiga kemikalier är en bra början, men det räcker inte, särskilt när det finns hållbara alternativ tillgängliga. Vi vet att vi kan och MÅSTE göra det bättre om vi ska åstadkomma några betydande förändringar i branschen. Det är vår skyldighet och moraliska ansvar att vara mer hållbara. Här är några av de sätt som Doglyness lämnar ett positivt avtryck.

Komposterbara förpackningar

Redan innan Doglyness existerade letade vi efter miljövänliga förpackningslösningar. Att använda plast var aldrig ett alternativ för oss. Även om viss plastförpackning kan återvinnas, hamnar 91% av den på soptippar, i hav eller som skräp. Dessutom är produktionen av plastflaskor fortfarande resurskrävande.

Hållbarhet inom husdjursvård Doglyness

Alla våra produkter förpackas i plastfria Veganbottles®, gjorda av växter.

Vi insåg snabbt att det i princip inte fanns några djursvårdsprodukter som använde hållbara förpackningar - åtminstone inga som uppfyllde våra krav. Efter mer än ett år av sökande hittade vi på Veganbottle®, ett innovativt hållbart alternativ till plastförpackningar. De skapar olika förpackningsalternativ, tillverkade av växter och mineraler som hampa, frön, linfiber, kärnor och bagasse, som är gjort av sockerrörstjälkar och det är vad våra Doglyness-flaskor är gjorda av. Eftersom flaskorna är gjorda av råa, naturliga material är de helt komposterbara.

Sockerrör kräver inte mycket jordbruksmark för att växa och de behöver väldigt lite vatten. Tillverkningsprocessen för flaskorna enkel och genererar inte föroreningar eller giftigt avfall som plast gör. Och medan plast tar tusentals år att brytas ner, är det för oss självklart att byta till mer hållbara alternativ. Vi hoppas att vår användning av komposterbara förpackningar kommer att inspirera andra varumärken inom husdjursbranschen att följa efter.

Få reda på mer om hur och varför vi håller våra hundvårdsprodukter plastfria här.

Botaniska ingredienser

Alla Doglyness-produkter är tillverkade med certifierade ekologiska och veganska botaniska ingredienser av högsta kvalitet. Hundar har mycket känslig hud och en känslig mikrobiom. Många schampon och balsam innehåller kemikalier som vi vet irriterar huden och kan orsaka allvarliga skador över tid. Men företag fortsätter att använda dem eftersom de i det korta perspektivet kan se "effektiva" ut (som att omedelbart jämna ut hundens päls). Det är inte bara skadligt för hundens hälsa att  använda kemikalie-baserade pälsprodukter; de hamnar direkt i avloppet, går tillbaka i vårt vattensystem och läcker ut i naturen.

Hållbarhet inom husdjursvård Doglyness

Vi använder endast naturliga, ekologiska och botaniska ingredienser, certifierade av ECOGEA.

Därför använder vi aldrig farliga eller giftiga ingredienser i våra Doglyness-produkter. Istället utnyttjar vi naturens närande, lugnande och rengörande kraft i de botaniska ingredienser som naturen ger oss. De är certifierade av ECOGEA institutet för kvalitet och innovation av naturliga och ekologiska produkter, så du kan vara säker på att ingredienserna är verifierade. Några av våra botaniska favoriter och hållbara ingredienser inkluderar kolloidalt havremjöl, aloe vera, kokosnötssmör, ringblomma och extrakt från rosmarin, alla med sina unika och fördelaktiga egenskaper.

Hållbara metoder

Utöver att bara använda hållbara förpackningar och ingredienser är det viktigt att vi införlivar hållbarhet i alla våra affärspraxis. Vi är mycket medvetna om varje steg i vår verksamhet för att säkerställa att de är så miljövänliga och positiva för planeten som möjligt. Vi har förbjudit alla plast eller icke-hållbara material i produktions- och fraktprocessen av våra produkter. Inte bara är våra flaskor komposterbara, utan även förpackningen vi skickar dem i är komposterbar. Vi använder inte heller några icke-hållbara material eller processer vid lagring av Doglyness-produkter.

Utmärkelser inom hållbarhet

Även om vårt engagemang för hållbarhet alltid har handlat om kärleken till hundar och planeten, hjälper erkännande till att sprida medvetenhet och skapa en djupare påverkan. Nyligen mottog vi The Sustainability Award från Pet Industry Federation och det är förmodligen ett av de mest betydande prestationerna som vi uppnått som team och varumärke. Vår grundare Anka säger: "Det här erkännandet inspirerar andra varumärken och hela branschen. Det visar dem att det är möjligt att erbjuda högkvalitativa naturliga produkter med en låg påverkan på planeten." 2021 var vi finalister, 2022 tog vi hem segern. Det var en ära att bli erkänd tillsammans med några andra otroliga varumärken och fungera som en strimma hopp om att husdjursbranschen är redo att gå mot en mer hållbar riktning.

Hållbarhet inom husdjursvård Doglyness

Stolta vinnare av The 2022 Sustainability Award från PIF.

Vad betyder priset för oss?

The Sustainability Award är mer än bara en trofé för oss. Den bekräftar vårt uppdrag och är en bekräftelse på att det vi står för erkänns och uppskattas. Doglyness-teamet är verkligen passionerat för hållbarhet och har lagt ner hårt  arbete för att vara en positiv våg av förändring inom husdjursbranschen, samt ett betrott varumärke som för med sig innovation och driver hållbarhetspolicy till extremer med varje ny produkt. Vi kan inte förändra hela branschen på egen hand, och plattformar som Pet Industry Federation Awards ger oss möjlighet att sprida budskapet om alla de otroliga saker vi har gjort, i hopp om att inspirera andra att också genomföra förändringar. Det här priset betyder så mycket för oss och motiverar oss att fortsätta att vara innovativa och erbjuda mer hållbara produkter till hundägare och groomers.

Hållbarhets- och innovationsplaner för framtiden

Så, vad har vi för vilka planer för framtiden? Vi är en ambitiös grupp och vi har inga planer på att sakta ned vår innovationstakt inom en snar framtid. Vi samarbetar mycket nära med vår Doglyness grooming-community och använder ständigt våra kunders feedback för att driva ny produktutveckling. Vi har spännande hållbara produkter på gång, inklusive hållbara grooming-verktyg, halkfria hundvårdsdynor och nya schampo- och balsamlinjer. Om du har svårt att hitta ett hållbart, miljövänligt alternativ för något som har att göra med husdjursvård, tala om det för oss! Det kanske blir vårt nästa nya produktsläpp.