Ett brev från vår grundare

Hej kära hundälskare,

Tack för att du är medlem i Doglyness och välkommen till nästa nivå av hundvård. Jag är mycket glad att ha dig här, tillsammans med mig!

Jag är Anka Hana Sladoljev, medgrundare och VD för Doglyness. Min medgrundare Christina och jag startade Doglyness eftersom vi tror att hundar förtjänar bättre vård, och vår planet förtjänar mer respekt. Vår mission är att skapa effektiva naturliga produkter för hundvård som innefattar respekt för människor, djur och natur.

Låt mig berätta en historia
Jag växte upp med hundar och under min tonårstid föredrog jag sällskapet av hundar framför människor. Även de böcker jag läste handlade om hundar. Min mamma brukade gömma dem eftersom hon tyckte att min passion för hundar gränsade till besatthet. Hundar är inte bara min stora passion; de är mitt sätt att leva och jag kan inte föreställa mig livet utan mina lurviga vänner.

Min passion för pälsvård började för 25 år sedan med min första hund, en pudel som hette Amadeus. Jag var inte bra på att klippa eller vårda pälsen och på den tiden var det svårt att hitta någon som kunde lära ut det. Jag kämpade för att uppnå de perfekta resultaten jag såg för mitt inre öga. Jag var ett barn, och mina ansträngningar var långt ifrån perfektion, men redan då visste jag att min väg skulle leda mig dit jag är idag.

När Hugo, min andra pudel, kom in i mitt liv lovade jag honom att han skulle få den vård jag inte hade kunnat ge Amadeus. Vid den tiden hade jag lärt mig mycket om pälsvård och klippning. Med internet kom videor där jag kunde titta på skickliga trimmare och lära mig av dem. Jag tillbringade timmar med att förbättra mina borst- och klipptekniker. Ibland stannade jag uppe hela natten, i badrummet där ljuset var starkast och vårdade Hugo. Jag erkänner - jag var lite besatt. Mina färdigheter förbättrades, men jag visste att något saknades. Som perfektionist ville jag att Hugo skulle ha en friskare och glansigare päls genom att använda bättre kvalitetsingredienser för att vara i hans bästa skick.

Hugo & Anka

De flesta husdjursprodukter jag använde då innehöll giftiga kemikalier som gav ett omedelbart intryck av hälsa. Men jag insåg att medan dessa produkter kanske rengjorde hundens päls och gjorde den glansig, studsande och mjuk, kom dessa kortsiktiga fördelar med långsiktiga skadeverkningar. Hugo kliade sig och hans hud var alltid röd och kliande. Dessa giftiga kemikalier kan orsaka allergier, hormonella obalanser eller cancer. Hugo förtjänade bättre, och jag ville det bästa för min hund.

Hur Doglyness föddes
Idén om Doglyness föddes när jag insåg att den omfattande husdjursmarknaden inte inkluderade ett enda varumärke för djur/pälsvård som var helt certifierat ekologiskt, veganskt eller hade en fullständig INCI-LISTA. Jag ville veta vad jag applicerade på min hund och vad som skulle hamna i hans blodomlopp.

Christina, min medgrundare, var fast besluten att hitta en lösning utan plast för produktflaskorna. Efter mer än ett år av sökande upptäckte vi flaskor tillverkade av rörsocker (veganbottle®) som är helt nedbrytbara och komposterbara. Doglyness föddes, och Christina och jag byggde upp varumärket med samma passion som vi har för hundar och planeten.

Jag tror att alla hundar förtjänar bästa möjliga vård med enbart de bästa, helt naturliga, produkterna. Det är inte nödvändigt att förstöra miljön i processen. Alla hundar är vackra av naturen, och jag vill se till att deras naturliga skönhet lyser. Naturliga, icke-toxiska produkter är inte bara bättre för din hunds päls och hud, de är också grundläggande för ett långt, lyckligt och hälsosamt liv. Det är därför vi presenterar Doglyness.

En ny kvalitetsstandard för pälsvårds- och kosmetikprodukter
Doglyness-produkter är tillverkade av de bästa ekologiska och naturliga ingredienserna som finns på marknaden. Vi är övertygade om att Doglyness produkter finns i kategorin av de bästa mänskliga produkter som finns tillgängliga. Varje ingrediens som används i Doglyness-produkter har ett exakt ursprung, den högsta standard för bakgrundskontroll och är certifierade ekologiska och veganska av Ecogea Institute. Du kan läsa om var och en av våra ingredienser på vår webbplats.

Genom kärleken till våra husdjur och miljön tror vi att vi har utvecklat de bästa hund/pälsvårdsprodukterna som finns på marknaden!

Jag hoppas att våra produkter gör din hund både vacker och välmående och att du känner dig bra med att använda icke-toxiska produkter i nedbrytbara förpackningar. Doglyness är bra för din hund, bra för planeten och bra för din själ.

Om du är hundägare eller professionell trimmare skulle jag gärna vilja höra från dig. Du kan kontakta mig på Facebook, Instagram eller skicka mig ett e-postmeddelande och berätta vad du tycker.

Skrivet med kärlek och tacksamhet,
Anka Hana Sladoljev