Varför vi inte använder plast.

Det är ingen hemlighet att plast har en negativ påverkan på miljön, djurlivet, haven och även på människor. Det kan vara direkt utmanande att undvika plast.

Dokumentärer som Seaspiracy, Plastic Planet och Trashed har lyft fram de negativa effekterna av plast. Nästan 300 miljoner ton plast produceras varje år, varav hälften används för engångsprodukter. Vi lever i ett samhälle som blomstrar av bekvämlighet och engångsplast erbjuder just det. Men till vilket pris?

Vi är alla viktiga när det gäller att minska negativ miljöpåverkan av plastförorening och plastavfall. Som företag har Doglyness en fantastisk möjlighet att uppmuntra till förändring genom att erbjuda noll-avfallslösningar som alternativ till produkter som ofta plastförpackas. Hundvårdsprodukter förpackas ofta i plastflaskor, men det känns inte rätt för oss. Vi har hittat en annan väg!

Hur lyckas vi hålla våra pälsvårdsprodukter fria från plast? Och varför valde vi att gå denna väg från början?

Varför håller vi våra pälsvårdsprodukter fria från plast?

Plast finns i stort sett vart vi tittar. Det är det billigaste och mest bekväma förpackningsalternativet som finns och därför väljer många företag plast framför mer hållbara och miljövänliga alternativ. Ännu mer oroande är att det är billigare att producera ny plast än att återvinna plast som redan är i omlopp, vilket leder till ännu högre plastproduktion och ökat avfall. Endast cirka 9% av plasten återvinns faktiskt, medan 79% hamnar på soptippar där den överlever oss, våra barn och till och med våra barns barn. Vi vägrar att vara en del av den statistiken.

plastfri hundschampo

Majoriteten av plastavfallet hamnar på soptippar, endast 9% återvinns.

Här är några sätt som plast påverkar planeten negativt och varför vi valde att vara fria från plast:

Negativ påverkan på miljön och haven

Även om det kanske inte syns förstör plast vår miljö och våra hav. Som vi tidigare nämnde återvinns endast cirka 9% av plasten. Mycket plast hamnar i våra vattendrag och hav. Regn, vind och avrinning transporterar plasten till sjöar och hav, där den ofta klumpar ihop sig i stora former, som till exempel Great Pacific Garbage Patch. Marinliv fastnar i dessa 'flottar' av skräp eller äter plast när de misstar det för mat, vilket leder till död. Plast i havet kan också fastna på koraller, vilket ökar risken för sjukdomar från 4% till 89%, enligt Science.org. 50% av världens korallrev har försvunnit de senaste 30 åren och vi har verkligen inte råd att förlora mer.

Hur är det på land? När plast bryts ner läcker den giftiga kemikalier ut i den omgivande miljön. Läckaget förorenar jord och vattensystem, det kan även hamna i dricksvattnet i form av mikroplaster. I en studie från OrbMedia, innehöll över 80% av vattenprover från kranar och flaskvatten mikroplaster (studien genomfördes i 14 olika länder). USA var mest oroande, med över 94% av vattenproverna förorenade med mikroplaster.

Plast skadar djurlivet

Vi människor vet vad plastavfall är. Men för djurlivet kan det framstå som något spännande eller en potentiell matkälla. Djur kan fastna med huvudet i plastbehållare, vilket leder till kvävning eller uttorkning. De kan också fastna i plast och därmed inte kunna jaga eller hitta vatten, eller få dödliga sår.

plastfri hundschampo

Havssköldpaddor misstar ofta plastavfall för mat, tex. maneter.

Djur konsumerar ofta plast, vilket kan täppa till tarmarna, skada inre organ och skära i mjuka inre vävnader. Några av de djur som påverkas mest av plastförorening är havsfåglar. United Nations Environment Program uppskattar att 1 miljon sjöfåglar dör varje år på grund av plast, främst på grund av förtäring. Du kan hitta deras insiktsfulla och detaljerade rapport om marint skräp här.

Bidrar till global uppvärmning

Plast tillverkas av petrokemikalier, såsom naturgas och petroleum. Att förädla dessa petrokemikalier till plast släpper ut stora mängder koldioxid och skapar växthusgaser. 4% av världens utsläpp av växthusgas är relaterade till plastproduktion och det inbegriper inte ens utsläppen från plastavfall. Det mesta av plastavfallet hamnar antingen i havet eller på våra soptippar.

Plast som hamnar på soptippar bryts ner över tid. Men processen kan ta 400 år eller mer. Under denna tid kommer plasten att släppa ut växthusgaser, inklusive metan, när den utsätts för solen. Så varje plastbit kommer att fortsätta bidra till global uppvärmning i hundratals år.

Hur håller vi våra hundvårdsprodukter fria från plast?

Det har gjorts otroliga innovationer inom den plastfria skönhetsindustrin, från schampo- och balsamkakor till plastfri deodorant, till och med läppstift i kartongtuber. Men en bransch som har legat efter är husdjursindustrin, som producerar cirka 300 miljoner pund plast årligen. De flesta hundvårdsprodukter som finns tillgängliga kommer i plastflaskor. Men om skönhetsindustrin kan göra sina produkter plastfria, varför kan inte husdjursindustrin också göra det?

plastfri hundvård

Alla våra pälsvårdsprodukter kommer i 100% plastfri förpackning.

På Doglyness har det alltid varit vår moraliska plikt att leverera högkvalitativa, naturliga och ekologiska hundvårdsprodukter på det mest hållbara möjliga sätt. Vi har forskat fram ett mer miljövänligt sätt att förpacka pälsvårdsprodukter. Vårt uppdrag att vara det första certifierade ekologiska, helt naturliga produkten för päls-och djurskötsel, i en plastfri flaska, leder branschen mot en mer hållbar framtid. Vi uppnådde det genom att bli det första varumärket i branschen som använder en ny och innovativ form av plastfri, komposterbar förpackning. Alla produkter i vår skötselsortiment är utvecklade med vårt uppdrag i åtanke så att vi kan vara genuint transparenta mot våra kunder.

Introducerar - Veganbottle

Veganbottle, ett hållbart alternativ till plastförpackningar, använder 100% råa och komposterbara material som härstammar från sockerrör och andra växtmaterial. Flaskan är tillverkad av naturliga ingredienser som kräver begränsade resurser för odling och tillverkning, vilket minskar den miljöpåverkan. Det färdiga produkten är biologiskt nedbrytbar och industriellt komposterbar, vilket inte lämnar några giftiga rester. Till och med etiketterna på flaskan är gjorda med komposterbart lim och bläcket är livsmedelssäkert.

Du kan kompostera hela flaskan vilket gör det bekvämt för våra kunder att göra sig av med den på rätt sätt. Vi är så glada att ha byggt ett samarbete med ett sådant fantastisk initiativ, vilket gör att vi kan leverera våra hållbara produkter till djurägare överallt! Vi är det första varumärket i husdjursindustrin som använder denna form av innovativ förpackning.

plastfritt hundschampo

Veganbottle är tillverkad av sockerrörsextrakt och är helt komposterbar.

Vårt åtagande om plastfrihet och miljön

Våra produkter är helt komposterbara, inklusive etiketten! Doglyness har förbjudit all plast eller icke-hållbara material i produktion, förpackning, frakt och lagring av våra produkter. Och vi åtar oss att göra det livet ut! Det finns ingen anledning att du inte kan ta hand om din hund på bästa sätt, utan att bidra till plastavfall. Och eftersom vi levererar över hela världen, utan plast, finns det ingen anledning för dig att inte kunna minska ditt husdjurs plastkonsumtion oavsett var du bor.

Men ta inte bara vårt ord för det! Vi vill att alla våra kunder ska känna sig lika trygga med Doglyness som vi är, vilket är därför vi har fått certifieringar för alla våra produkter så att du kan känna dig trygg med ditt köp. Våra löften bygger på bevis inklusive:

  • ECOGEA-certifierad ekologisk
  • ECOGEA-certifierad vegan
  • Plastfri
  • Djurfri

miljövänlig hundvård

Vårt åtagande till miljö och hållbarhet går hand i hand med vårt åtagande till dina husdjur!

Vårt "No Nasties" löfte och Doglyness innovation

Förutom vårt åtagande om INGEN PLAST erbjuder vi också miljövänliga produkter med lokalt och hållbart framtagna ingredienser. Vi använder växtbaserade ämnen  och testar dem noggrant för kvalitet, säkerhet och effektivitet. Varje ingrediens listas på vår webbplats, med poäng från Environmental Working Group som analyserar ingredienser baserat på dess toxicitetsnivå. Det är viktigt för oss att våra produkter är så naturliga som möjligt för att säkerställa tryggheten för ditt husdjur och miljön, och för att bevisa att du inte behöver hårda kemiska produkter för att hålla din hunds päls i toppskick.

Vi är stolta över att hundtrimmare, uppfödare och branschexperter har lagt sitt förtroende i vår produkt. På mindre än två år har Doglyness redan blivit erkänt av många branschorganisationer, tack vare våra kvalitetsprodukter och våra innovationer inom hållbar husdjursvård. Några av dessa inkluderar:

  • 2021 Pet Industry Federation Awards: Finalist för Product Innovation Award
  • 2021 Pet Industry Federation Awards: Finalist för hållbarhetsutmärkelse
  • Barkleigh Honors Awards: Ny produkt för året

Vill du veta mer om hur du minskar ditt husdjurs miljöpåverkan? Kolla in några av våra topp miljövänliga tips för din hund här.

Börja din plastfria pälsvårdresa idag!

Vi kan alla bli medvetna om vår plastkonsumtion och söka sätt att minska den mängd vi köper och använder. Att ta med återanvändbara påsar när du handlar, använda en återanvändbar vattenflaska och köpa saker i miljövänlig förpackning är ett bra sätt att börja. Men för att verkligen ha en inverkan måste vi stödja varumärken och företag som banar väg för betydande förändringar inom alla branscher.

På Doglyness är vårt uppdrag att inspirera andra företag inom husdjursbranschen att följa vårt exempel och byta till plastfria, hållbara förpackningar. Med ditt stöd kan vi bidra till att öka efterfrågan på plastfria hundvårdsprodukter så att hela branschen kan röra sig i den riktningen. Klicka här för att kolla in några av våra fantastiska plastfria pälsvårdsprodukter.