Bakom priset: Att förstå kostnaden för Doglyness-produkter

På Doglyness är vår mission att erbjuda effektiva och miljövänliga groomingprodukter av högsta kvalitet. Vi är världens första plastfria, Ecogea-certifierade ekologiska och veganska varumärke märke för husdjursvård och vi anstränger oss alltid bortom det "normala" för att säkerställa att våra produkter är säkra för dina pälsvänner - och för dig själv! Vårt åtagande till våra värderingar kommer aldrig att förändras. Som ett litet företag vill vi vara transparenta om prissättningen på våra produkter.

Vi har byggt upp en lojal gemenskap under de senaste åren, mycket beroende på vår öppenhet och ärlighet om vad som sker bakom kulisserna. Så låt oss ta tillfället i akt och visa dig vad som ligger bakom prissättningen av Doglyness produkter.

Ingredienser: Högsta kvalitet och säkraste tillgängligheten

Redan innan vi ens började utveckla våra recept och formler skapade vi en uppsättning interna regler och mål. Dessa standarder styrde hur vi utvecklade våra produkter, vilken typ av ingredienser vi valde ut, vilken typ av förpackningar vi skulle använda och det slutliga resultatet på hundens päls som vi ville åstadkomma. Den huvudsakliga idén var att skapa en produkt som ingen tidigare hade skapat - säker, fri från allergener, tillverkad av högsta kvalitet naturliga och ekologiska ingredienser, tredjeparts-certifierad och transparent. Framför allt - mycket effektiv. Det var inte en enkel uppgift, men vi visste att det var möjligt. Och vi var beredda att betala extra för att säkerställa att endast de högsta kvalitets-, ekologiska och naturliga ingredienserna användes i våra produkter.

Doglyness naturlig husdjursvård

Doglyness Standard - alla våra produkter följer denna standard.

När vi började söka våra ingredienser och utveckla våra recept visste vi också att vi ville certifiera allt genom ECOGEA Institute. ECOGEA-standarden är en komplett samling strikta regler för certifiering av naturlig och ekologisk kosmetika, rengöringsprodukter och dofter. För att få deras certifiering måste produkterna uppfylla alla kriterier i standarden. Dessa kriterier syftar till att lyfta fram värdet av ingredienser av naturligt ursprung och ekologiskt jordbruk. Den lägger också fokus på miljövänliga fysiska och kemiska processer, biologiskt nedbrytbarhet, låg eko-toxicitet och bidrag till hållbar utveckling. När du ser en ECOGEA-logotyp kan du vara säker på att produkten är av hög kvalitet och att alla ingredienser är verifierade i detalj.

Vi stannade inte där. Om du tittar på listan över ingredienser hos många hundschampon och deo-sprayer, kommer du troligtvis att se olika dofter listade. Det kan vara den faktiska namnet på doften, som "lavendel eterisk olja," eller oftast bara "doft." Vi vill ju gärna anta att alla märken för husdjursvård har hundens hälsa i åtanke, visar verkligheten något annat. Våra dofter är IFRA-certifierade allergenfria dofter, så att det inte irriterar din hunds känsliga hud. Våra recept innehåller mer än 98% naturliga ingredienser och våra EWG-poäng är nästan alla 1, vilket är den högsta möjliga kvalitetspoängen som finns. Även jämfört med produkter avsedda för människor, är våra poäng bättre. Vi köper också våra ingredienser från EU, vilket innebär strängare kvalitetsregler än i andra delar av världen. Det är av yttersta vikt för oss. Dessutom innebär inköp i EU mindre miljöpåverkan än att köpa billiga ingredienser som måste importeras från icke-EU Land. Alla dessa faktorer påverkar priset på de ingredienser vi använder, eftersom högre kvalitet också leder till högre pris. Processen att certifiera produkter är både tidskrävande och kostsam men vi tummar inte på kraven, eftersom du inte kan jämföra produkter som bara "hävdar" att de är naturliga med produkter som faktiskt är officiellt certifierade som naturliga.

Förpackning: Nollavfall och hållbart

Djurvårdsindustrin är ökänd för att använda mycket plast. När man förpackar flytande produkter som hundschampo och hundbalsam behövs lämplig förpackning. Plast är billigt att tillverka och effektivt för att hålla vätskor. Men plast är också otroligt förödande för miljön. Vi ville erbjuda ett plastfritt alternativ för hundägare och groomers som söker ett miljövänligt alternativ till traditionell plastförpackning. En del av Doglyness mission är att bry sig om miljön på samma sätt som vi bryr oss om våra husdjur. Därför använder vi flaskor som är helt komposterbara och plastfria, tillverkade av råsockerrör. Korkarna och etiketterna är också komposterbara, vilket säkerställer nollavfall från vår förpackning. Vår förpackningspartner, LysPackaging, vann World Plant-Based Award 2020 och levererar våra patenterade Veganska flaskor.

Doglyness hållbarhet

Alla våra produkter förpackas i hållbar förpackning.

Vi investerar i hållbar förpackning för att minska vår miljöpåverkan och stödja en bättre framtid för vår planet. Skulle våra produkter vara billigare om vi använde plast? Kanske något. Komposterbar förpackning är inte det som gör att Doglyness kostar mer. Och återvinningsbar förpackning är en myt i sig och en annan form av green-washing inom djurvårdsindustrin. I slutändan återvinns bara 5% av all plast. Plastavfall är extremt svårt att samla in, nästan omöjligt att sortera för återvinning, miljöfarligt att återbehandla och innehållet är ofta förorenat av giftiga ämnen.

Koncentration: Långvarig och kostnadseffektiv

Doglyness produkter har mycket koncentrerade lösningar som varar längre än vanliga djurvårdsprodukter. Till exempel motsvarar 500 ml av vårt schampo 10-12,5 liter traditionellt schampo när det späds ut med vatten. Det betyder att du får långt fler användningar av våra produkter och på lång sikt sparar du pengar. Lite räcker långt och för små hundar räcker en flaska ett helt år. Många av våra kunder hyllar att produkterna varar länge och ansett dem värda varje krona. Du kan kolla in Doglyness kundrecensioner för att se vad andra säger.

Doglyness hundgrooming

Våra lösningar är mycket koncentrerade. En flaska räcker upp till 20 gånger längre.

Verkligheten av att starta och driva ett företag

Att driva ett litet uppstartsföretag är utmanande. Vi kan inte köpa stora mängder ingredienser och förpackningar i förväg på grund av budgetbegränsningar. Vi måste också betala för lagring och transport. Dessa kostnader ingår inte i produktkostnaden.

Som ett litet företag måste vi konkurrera med större varumärken som har betydande fördelar när det gäller inköpskraft och varumärkeskännedom. Men vi tror att vårt åtagande för hållbarhet, kvalitet och kundservice särskiljer oss från större varumärken. Vi investerar i ingredienser av absolut högsta kvalitet, hållbar förpackning och produkter som varar länge, för att kunna erbjuda den bästa möjliga upplevelsen för våra kunder och deras husdjur.

Vi måste dessutom konkurrera med större företag som har fler resurser och ekonomiska stordriftsfördelar. Dessa företag kan köpa större mängder ingredienser och förpackningsmaterial, vilket gör att de kan förhandla fram lägre priser hos leverantörer. De har också större budget för marknadsföring och har råd att erbjuda rabatter och kampanjer till kunderna. Som ett litet företag kan vi inte konkurrera enbart på pris, vilket är anledningen till att vi måste fokusera på att erbjuda högsta kvalitet på unika produkter och som skiljer sig från våra konkurrenter.

Forskning och utveckling

En viktig faktor som påverkar vår prissättning är kostnaden för forskning och utveckling. Att utveckla nya produkter tar tid, kostar pengar och resurser. På Doglyness spenderade vi månader på att forska och testa olika recept, ingredienser och förpackningsalternativ för att skapa våra produkter. Det tog oss över två år att arbeta fram formeln för vårt baskoncept, för att vara säkra på att den inte bara är högkvalitativ vad gäller ingredienser, utan också effektiv. Vi samarbetar med ett team av experter, inklusive kemister, biologer och förpackningsingenjörer, för att säkerställa att våra produkter är effektiva, säkra och miljövänliga. Denna process är inte billig samtidigt som det är en betydande investering som vi måste göra för att kunna lansera våra produkter på marknaden.

Varumärkeskännedom och kundservice

En annan kostnad som påverkar vår prissättning är varumärkeskännedom och kundservice. Även om Doglyness har vuxit enormt tack vare vår kvalitet, transparens och mun-till-mun-marknadsföring, kan vi som ett litet företag inte förlita oss enbart på detta för att få vårt varumärke att växa. Vi måste också investera i strategier för att öka medvetenheten om vårt varumärke. Detta inkluderar att skapa och underhålla en webbplats, köra sociala mediekampanjer, delta i mässor och samarbeta med medlemmar av Doglyness community för att marknadsföra våra produkter. Alla dessa aktiviteter kräver tid, ansträngning och pengar, vilket i slutändan bidrar till kostnaden för våra produkter.

Våra kunder är den viktigaste delen av vår verksamhet och vi går den extra milen för att se till att de är nöjda med sina köp. Dessutom erbjuder vi responsiv kundsupport via e-post och sociala medier för att se till att alla får den hjälp de behöver när de köper och använder våra produkter. Även om det inte är en direkt kostnad som påverkar priset på våra produkter, är det en investering som vi gör för att bygga förtroende och lojalitet, vilket är en av hörnstenarna i Doglyness mission.

Doglyness naturlig husdjursvård

Vad ingår i det slutliga priset på Doglyness produkter?

Doglyness åtagande

Prissättningen av våra produkter återspeglar de många kostnader som är förknippade med att driva ett litet företag och skapa höprodukter som är hållbara, etiska och av absolut högsta kvalitet. Vi förstår att våra priser kan vara högre än hos vissa av våra konkurrenter men vi tror och vet att våra produkter är värda investeringen. Vi vill erbjuda exceptionellt värde till våra kunder genom att erbjuda produkter som är effektiva, säkra och miljövänliga, liksom en enastående kundservice och en förpliktelse för etiska och hållbara metoder. Vi kommer fortsätta att vara transparenta och ge inblick i vår verksamhet för att se till att alla i vår gemenskap känner sig trygga och nöjda med att fortsätta använda våra innovativa produkter. Vi vill återigen tacka vår Doglynessfamilj för ert fortsatta stöd och uppmuntran. Vi skulle verkligen inte kunna göra detta utan er!