PÄLSVÅRD
Det kan vara utmanande för många nya hundägare att avgöra hur ofta du bör bada din hund. Svaret beror på många faktorer, och varje hund är en individ med olika hygieniska behov.
Hur ofta ett husdjur behöver ett bad varierar stort beroende på deras ras, livsstil, pälsens längd och hur mycket tid du är villig att spendera för att hålla din hund ren och väl omhändertagen.
Precis som med människor kan övertvättning vara lika skadligt som undertvättning.
Till exempel behöver hundar, precis som vi, bygga upp en nivå av naturliga oljor i sitt hår och sin hud för att hålla dem friska. Precis som du inte bör tvätta håret varje gång du duschar, behöver din hund förmodligen inte tvättas så fort de har en smutsfläck på sin päls. Medan de har en instinkt att upprätthålla en grundläggande hygienisk nivå, är deras uppfattning om renlighet mycket annorlunda än vad vi skulle kalla rent!
Din hunds aktivitet
Om din hund är mycket aktiv och spenderar mycket tid utomhus kommer den förmodligen behöva bada oftare - särskilt om den regelbundet simmar eller leker i smuts.
Även om de inte är benägna att bli smutsiga kan atletiska hundar behöva bara oftare för att de inte ska lukta illa. Med Doglyness kan du bada så ofta du vill utan några risker för hudirritationer eller pälskador.
Doglyness naturliga groomingprodukter fungerar för att stärka hundens hud och hårskaft och tar inte bort deras värdefulla hudoljor.
Päls eller hudtyp
Långhåriga och lockiga hundraser kräver generellt sett mer regelbunden badning och grooming för att hålla deras päls fri från att tova ihop sig. Vi rekommenderar att bada dessa typer av hundar minst en gång var tredje till fjärde vecka, med regelbundna borstkontroller mellan baden för att hålla pälsen fri från tovor.
Korthåriga raser som Dobermans eller Labrador retrievers kommer undan med mindre frekvent badning så länge de är friska.
Sulfater är kemiska rengöringsmedel som är billiga och enkla att använda för rengöring, men de är inte särskilt bra för att upprätthålla en hälsosam päls. Detta beror på att de tenderar att torka ut din hunds hud och päls. De tar också bort viktiga oljor. Ett kvalitativt
sulfatfritt schampo kommer att vara skonsamt mot din hunds päls. Det kommer uppmuntra naturliga oljor att mjuka upp och släta ut hårstrån utan att lämna pälsen fet och tung.
När det gäller schampo är det alltid värt att skämma bort din hund för att hålla den frisk och skydda från kemikalier.
Schampon med naturliga ingredienser kräver generellt sett mycket mindre schampo per tvätt och hjälper till att balansera pälsen. Resan mot en glansig päls börjar med en ordentlig tvätt!
Att borsta är ett väsentligt steg för att hålla din hunds hud och päls frisk och fri från tovor.
Som en ansvarsfull hundägare vet du att borstning av pälsen mellan groomingtillfällena kan hjälpa till att hålla den ren och fri från tovor. Att borsta din hunds päls gynnar dem mer än att bara se till att pälsen inte blir tovig.
Frekvensen för hemmaborstning beror på pälsen och längden. Vissa hundraser behöver borstas oftare än andra eftersom deras hår är mer benäget att tova sig och fälla.
Hundar behöver inte borstas dagligen. Även hundar som kräver frekvent hemgrooming för pälsunderhåll behöver vanligtvis bara borstas några gånger i veckan.
Du kan inte överborsta din hund, men du bör vara uppmärksam på vilka typer av groomingsverktyg du använder och vara vaksam på tecken på hudirritation som rodnad eller torrhet. Förutom att bidra till hud- och pälsvård kan regelbunden borstning av din hund hjälpa till att stärka er relation. Ta gärna korta, oplanerade borstsessioner för att vara nära din hund och göra dem mer bekväma med processen.
Doglyness tips:
Använd alltid en balsamspray när du borstar för att förhindra att pälsen skadas. Spraya på de delar du vill borsta eller reda ut och arbeta försiktigt från hårets spetsar till rötterna.
Skaffa rätt verktyg! Det är fantastiskt vad du kan åstadkomma om du har rätt typ av verktyg tillgängliga. Ta en hårborste som exempel. Om du använder en borste med hårda borststrån kan det göra pälsen matt och minska glansen. Mjukare borststrån är alltid ett bättre alternativ för att fördela naturliga oljor från huden, vilket resulterar i en naturlig glans på din hunds päls.
Här hittar du vårt urval av högkvalitativa Bursta piggborstar designade för smidig redning utan risk för att skada pälsen eller orsaka hudirritationer.
Våtborstning gör den övergripande groomingprocessen snabbare och enklare. Det är också en hälsosam rutin för hundens hud och allmänna immunsystem.
Borstandet ökar blodcirkulationen och förbättrar blodflödet. Det är en enkel och pålitlig praxis som håller huden frisk och vital. Våt kropps-/pälsgrooming är ett bra sätt att lindra stress eftersom det medför avslappning, stimulerar blodcirkulationen och hjälper det lymfatiska dräneringssystemet att avlägsna toxiner.
Huden är det största utsöndringsorganet hos hunden och spelar en viktig roll i kroppens avgiftning. Våtborstning hjälper till att rengöra lymfsystemet. Lymfan är en del av immunsystemet.
När och varför
Efter att du har sköljt schampot, applicera balsam och börja våtborsta hela hundens päls del för del. Använd alltid balsam så att borststråna glider lättare genom pälsen. Pälsen kommer omedelbart få den där mjuka känslan under fingrarna och bli mycket hanterbar. Nu är det också bra att reda ut det mesta av håret På det här sättet suger pälsen och huden upp de mest värdefulla ingredienserna i balsamet.
Använd en högkvalitativ piggborste
Det är viktigt att använda en högkvalitativ piggborste.
Piggborsten måste ha extra fina och avrundade pinnar eftersom de kommer i kontakt med hundens hud, och de måste lämna en behaglig känsla på huden men samtidigt ha exceptionella utredningsegenskaper. Våra Bursta piggborstar är designade för att tränga djupare in i pälsen utan att skada den.
Borsta gärna den våta pälsen under varje badsession. En noggrann borstning av huden tar bara cirka 5-7 minuter. Du kan borsta från huvud till tå eller tå till huvud. Det som är viktigast för bästa resultat är att borsta hela hundens kropp konsekvent och försiktigt.
Du kan alltid kontakta oss via vår kontaktsida.
Vi hjälper dig gärna!